Dorien Knockaert stelde haar nieuwste boek voor op 27 november

Dorien Knockaert schrijft voor De Standaard over voeding en is de auteur van onder

thuiskomen_cover

meer ‘Goed Eten’ en ‘De Moestuin van Mme Zsazsa’ (samen met Kim Leysen). Haar nieuwste kookboek, dat dit najaar verschijnt, heet ‘Thuiskomen. De magie van doordeweeks koken’. “Als voedingsjournalist buig ik me geregeld over erg zorgwekkend nieuws: obesitas, overbevissing, ontbossing… zoveel gezondheids- en milieuproblemen van deze tijd hangen samen met ons eten. Tegelijk geloven we vandaag graag dat eten voor alles een remedie kan zijn, en doen verkopers van dieetboeken, smoothiepoeders en dure superfoods gouden zaken. Bij ‘superfoods’ denk ik zelf nochtans aan heel ander eten. Aan goedkope, eeuwenoude, alomtegenwoordige grondstoffen waarvan we gewoon niet meer zien hoe belangrijk ze kunnen zijn in een betere manier van eten – en hoe lekker ze kunnen zijn! Zoals peulvruchten, granen of – jawel – bacteriën, de smaaktovenaars van de natuur. Hun verhaal wil ik vertellen. Daarna zul je ze zeker nog eens goed willen proeven.”

Op maandag 27 november 2017 hield Dorien Knockaert in de Kortrijkse bibliotheek een pleidooi voor de nederige boon, het brave graantje en de gevreesde microbe.
Er werden lokale hapjes voorzien door Fersjet.

20171127_205618.jpg     20171127_205346.jpg20171127_205359.jpg

20171127_204046.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s