Mondiaal café: een avond over en met voeding

Wereldwijd lijden 842 miljoen mensen honger en heeft nog eens 1 miljard mensen geen toegang tot kwalitatief en gezond voedsel. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om 1,5 keer de huidige wereldbevolking te voeden. Naast een ongelijke verdeling van al dat voedsel liggen ook de gigantische hoeveelheden voedsel die we verspillen aan de basis van het hongerprobleem.

Waar ligt het probleem?
Wat kan er aan gedaan worden?

Sprekers:

schermafbeelding202014-06-2320om2015_54_00Esmeralda Borgo studeerde in 1990 af als landbouwkundig ingenieur. Tussen 1991 en 2000 werkte ze als onderzoekster aan de UGent en de VUB aan diverse wetenschappelijke projecten inzake milieuzorg, duurzame ontwikkeling en duurzaam productbeleid. In 2001 werd ze beleidsmedewerker productbeleid bij Bond Beter Leefmilieu. Sinds 2009 is ze beleidscoördinator bij BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding.

carl

Carl Lachat is voedingsexpert en werkt bij het Department of Food Safety and Food Quality, Faculty of Bioscience Engineering van UGent.

VRT-journalist Stijn Vercruysse modereert het gesprek

afrikaanders1_0

 

PRAKTISCH
donderdag 12 oktober 2017 (19u30-22u)
Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10, Kortrijk (locatie)
gratis toegang (inclusief hapjes)

Dit mondiaal café is een samenwerking tussen Oxfam Wereldwinkel Kortrijk, VIVES Zuid  – IPSOC departement Sociaal-agogisch werk, Howest Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling, Bibliotheek Kortrijk, Vormingplus MZW en Boekenhuis Theoria.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s