Boxy-broers inspireren Sterrenbanket

Dat je met lokaal geteelde en geproduceerde ingrediënten én voedselrestjes lekkere en gevarieerde gerechten kan klaarmaken, ervaar je tijdens het gratis straatbanket op zondag 17 september van 12 tot 14 uur aan de Reepkaai in Kortrijk.
Onder het deskundige oog van de Boxy-broers bereiden de leerlingen van de scholengroepen RHIZO en Athena 2 500 plantaardige maaltijden die uit een hoofdgerecht en dessert bestaan. Je kan gratis aanschuiven. De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen zorgt voor borden en bestek. Wie zelf zijn eigen eetgerei meebrengt, kan dit na het verorberen van de maaltijd, schenken aan de Kringloopwinkel. Zo krijgen jouw bord en bestek een tweede leven.

Stedelijke voedselstrategie

Met dit straatbanket benadukken de stad en het OCMW het belang van de ontwikkeling van een stedelijke voedselstrategie. Van 12 tot 16.30 uur kan je in de Reepkaai rondkuieren op de ‘inspiratiemarkt’. Je ontdekt er onder andere hoe je creatief kan omgaan met voedselrestjes.

Advertenties

Een reactie op “Boxy-broers inspireren Sterrenbanket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s